Διοργανωτές

Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλάθλων Προσοτσάνης "Απαράδεκτοι"

Απαράδεκτοι logo

Έρωτά μου αγιάτρευτε!

Σ.Φ.Π. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ από το 1995 μέχρι το άπειρο…

Μια ...απαράδεκτη ιστορία...

Ήταν χειμώνας του 1995 βαρύς σε όλα του, το κρύο τσουχτερό, το χιονόνερο σιγά – σιγά να μετατρέπεται σε νιφάδες χιονιού, και η αγαπημένη μας ομάδα να παραπαίει στο τοπικό πρωτάθλημα και μάλιστα της Β’ ερασιτεχνικής. Σάββατο απόγευμα, οι κερκίδες του γηπέδου άδειες από φιλάθλους. Προσοτσάνη – Κοκκινόγεια, 10 – 15 παιδιά αψηφούν το κρύο και την κακή κατάσταση της αγαπημένης τους ομάδας και δίνουν το παρόν απέναντι από την κερκίδα, στο γήπεδο μπάσκετ, δεν σταματούν να εμψυχώνουν και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους. Εκεί, ανάμεσα στα συνθήματα και στο τρέξιμο πάνω κάτω για να ζεσταθούν, τους γεννάται η ιδέα για μια πιο οργανωμένη παρουσία στα γήπεδα που θα αγωνίζεται η “Ενωσάρα”.

Εκείνη την μέρα λοιπόν ακούστηκε για πρώτη φορά και το συνθηματάκι “Απαράδεκτοι πορομ πορομ πομ περομ περομ” που έμελε να γίνει και το όνομα του συνδέσμου μας. Μέσα από τη δύναμη της φλόγας που δεν σβήνει ποτέ γεννήθηκαν οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, το δήλωνε και το πρώτο πανό. Η δύναμη μεταφέρεται στους ποδοσφαιριστές και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς βρίσκει την ομάδα να πανηγυρίζει την άνοδο στην Α’ ερασιτεχνική Δράμας. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και τα όνειρα για τη νέα χρονιά ακόμα μεγαλύτερα. Όλοι οι νέοι αγκαλιάζουν την ομάδα και συσπειρώνονται γύρω από τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ για να την βοηθήσουν, παραμερίζοντας τις διαφορές τους που προέρχονται από τα οπαδικά συναισθήματα για τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Τώρα πλέον υπάρχει μόνο μια η ΕΝΩΣΑΡΑ μας.

Μέσα σε λίγο καιρό και σε συνεργασία με την ομάδα έχουμε ήδη στεγαστεί!!! Τα γραφεία μας στόλιζαν το κέντρο της ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ακριβώς πάνω απ’ το κατάστημα “Φιλιώ”. Κάθε βράδυ συγκέντρωση και συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση. Τα επίσημα μέλη φτάνουν σε λίγες ώρες από την έναρξη των εγγραφών τα 120! Στα εγκαίνια των γραφείων του συνδέσμου γίνετε χαμός! Πέρασε όλο το χωριό! Μας τίμησαν με την παρουσία τους, όλη η τότε διοίκηση της ομάδας με επικεφαλής τον τότε πρόεδρό της κ. Κυριάκο Φεγγαριδη, ο προπονητής κ. Μιχάλης Ηλιάδης και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Με Πρόεδρο τον Σταύρο Οικονόμου τιμής ένεκεν … Ξέρει αυτός … Μα ήμασταν όλοι μια οικογένεια! Δεν χρειαζόμασταν τίτλους.

Το νέο πανό είναι έτοιμο “ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ” Σ.Φ.Π. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, δύο μέτρα ύψος και δεκαπέντε μέτρα μήκος. Πρώτη οργανωμένη εκδρομή στο ντέρμπι με το Καλαμπάκι, 70 άτομα στο λεωφορείο (με το Μιχάλη πάντα οδηγό), δεκάδες αυτοκίνητα, πυρσοί, χαρτάκια, το τύμπανο, οι κόρνες, μια ατμόσφαιρα φανταστική, πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα. Την Δευτέρα οι εφημερίδες της Δράμας φιλοξενούν τα καλύτερα σχόλια με φωτογραφίες. Ακολουθούν αμέτρητες εκδρομές σε όλα τα χωριά της Δράμας, “πάμε στα Κύργια, στο Καλαμπάκι, στην Ανακάλυψη και στο Μοναστηράκι”, παντού κάνει την εμφάνιση του ο Μοντεχρήστος, το ποντίκι του Αρκά, που έχει γίνει η μασκώτ μας. Την άνοιξη κάνουν θραύση, τα μπλουζάκια και το νέο πανό με τον Μοντεχρήστο.

Τσίτα τα γκάζια αγάπη μου!!

Προσοτσάνη δύναμή σου οι οπαδοί σου!

Ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών πέφτει, οι λίγοι πιστοί όμως συνεχίζουν παρά τις δυσκολίες και σε λίγο καιρό ένα ερείπιο, πρώην τσαγκαράδικο, στεγάζει τα όνειρά μας. Ακολουθούν όμως πέτρινα χρόνια, η ομάδα παραπαίει “μουντζωμένη απ’ τον Θεό”,  βρισκόμαστε στο 1998 στα Πηγάδια, όλοι μα όλοι εκεί για μια φορά ακόμη πιστοί στο καθήκον μας, με δύο πουλμανάκια στα σύρματα να εμψυχώσουμε την καψούρα μας! Το ξύλο έπεφτε βροχή, μα τελικά όλα πήγαν καλά και μείναμε στην κατηγορία. Όμως πάντα κάτι, κάποια λεπτομέρεια δεν αφήνει την ομάδα να κάνει το μεγάλο άλμα. Τα χρόνια περνούν, πολλοί δικοί μας βαρέθηκαν, άλλοι κουράστηκαν και πάρα πολλοί σοβάρεψαν… Ο πυρήνας όμως άντεξε και σε χιόνια και βροχές και σε δύσκολες στιγμές που λέει και το τραγουδάκι… Λιγότεροι μεν αλλά με την ίδια τρέλα.

Μετά από δύο χρόνια ο Δήμος Προσοτσάνης μάς γκρεμίζει το CLUB για τη δημιουργία ενός κτηρίου στο οποίο τώρα στεγάζεται το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ. Ξανά άστεγοι! Δεν χανόμαστε όμως, αυτοί που θέλουν και ξέρουν μένουν, βρισκόμαστε σε καφετέριες, πλατείες και παγκάκια. Τα λεωφορεία έγιναν πολλά αυτοκίνητα, εμείς εκεί, μέχρι που ήρθε το έτος 2004 όπου η ομάδα βγαίνει επιτέλους πρωταθλήτρια Α’ ερασιτεχνικής. Εκεί να δείτε κόσμο, όλοι ξαφνικά μας θυμήθηκαν, όλοι γίναν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ για γλέντια και για φιέστες… Γεροί να ‘μαστε να ανταμώνουμε…

Και να ‘μαστε τώρα εδώ να επιπλέουμε στο θαυμαστό κόσμο του INTERNET και τα καλύτερα έρχονται…

Είμαστε ακόμα ΖΩΝΤΑΝΟΙ!

Scroll to Top