Αξιοθέατα

Ο Τουρισμός στην Δράμα

Μέσα στα πλούσια δάση του νομού, πάνω στις βουνοπλαγιές και δίπλα στα ποτάμια και τα σπήλαιά του, τα χωριά, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα κάστρα και τα γεφύρια συνθέτουν ένα μοναδικό σε πλούτο και ποικιλία σύνολο.

Αποτελούν την κληρονομιά του τόπου που μας καλεί να τη γνωρίσουμε από κοντά, σ’ όλη της την έκταση.

Στο νομό Δράμας έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα μοναδικά δάση ερυθρελάτης, να απολαύσουμε τα μνημεία της φύσης (σπήλαια, φαράγγια), να κάνουμε ορεινή πεζοπορία ή ακόμα ορειβασία και αναρρίχηση.

Να ακολουθήσουμε πολιτιστικές διαδρομές επισκεπτόμενοι βυζαντινά και μεταβυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους και τοπικά μουσεία.

Να παρακολουθήσουμε λαογραφικές εκδηλώσεις και να πάρουμε μέρος σε τοπικά πανηγύρια ή σε καλλιτεχνικές συναντήσεις.

Στην ύπαιθρο μπορούμε να κάνουμε αγροτουρισμό γνωρίζοντας καλύτερα τις συνθήκες ζωής και τους φιλόξενους κατοίκους της περιοχής, παρακολουθώντας γεωργικές δραστηριότητες κάθε λογής.

Και αν θέλουμε να ικανοποιήσουμε τα οικολογικά μας ενδιαφέροντα, έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε από κοντά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που βρίσκουν καταφύγιο στα πλούσια δασικά και υδάτινα οικοσυστήματά του. 

Για το σκοπό αυτό, ένα σημαντικό δίκτυο τουριστικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται κυρίως στο δασικό και αγροτικό περιβάλλον του νομού, κατάλληλα ενταγμένων στην κλίμακα του τοπίου.

Παράλληλα, οι ξενοδοχειακές μονάδες της Δράμας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επαρκώς, σε όσους προτιμούν τη φιλοξενία της πόλης.

πηγή: drama.gr

Αξιοθέατα
Περισσότερες Πληροφορίες
Scroll to Top