Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
Μέγεθος κειμένου
   
ergostasio | river party

AvatarΉταν χειμώνας του 1995 βαρύς σε όλα του, το κρύο τσουχτερό, το χιονόνερο σιγά – σιγά να μετατρέπεται σε νιφάδες χιονιού, και η αγαπημένη μας ομάδα να παραπαίει στο τοπικό πρωτάθλημα και μάλιστα της Β’ ερασιτεχνικής. Σάββατο απόγευμα, οι κερκίδες του γηπέδου άδειες από φιλάθλους. Προσοτσάνη – Κοκκινόγεια, 10 – 15 παιδιά αψηφούν το κρύο και την κακή κατάσταση της αγαπημένης τους ομάδας και δίνουν το παρόν απέναντι από την κερκίδα, στο γήπεδο μπάσκετ, δεν σταματούν να εμψυχώνουν και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους. Εκεί ανάμεσα στα συνθήματα και στο τρέξιμο πάνω κάτω για να ζεσταθούν τους γεννάται η ιδέα για μια πιο οργανωμένη παρουσία στα γήπεδα που θα αγωνίζεται η "Ενωσάρα".

Εκείνη την μέρα λοιπόν ακούστηκε για πρώτη φορά και το συνθηματάκι Απαράδεκτοι πορομ πορομ πομ περομ περομ που έμελε να γίνει και το όνομα του συνδέσμου μας. Μέσα από την δύναμη της φλόγας που δεν σβήνει ποτέ γεννήθηκαν οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, το δήλωνε και το πρώτο πανό. Η δύναμη μεταφέρεται στους ποδοσφαιριστές και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς βρίσκει την ομάδα να πανηγυρίζει την άνοδο στην Α’ ερασιτεχνική Δράμας. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και τα όνειρα για την νέα χρονιά ακόμα μεγαλύτερα. Όλοι οι νέοι αγκαλιάζουν την ομάδα και συσπειρώνονται γύρω από τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ για να την βοηθήσουν, παραμερίζοντας τις διαφορές τους που προέρχονται από τα οπαδικά συναισθήματα για τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Τώρα πλέον υπάρχει μόνο μια η ΕΝΩΣΑΡΑ μας.

Μέσα σε λίγο καιρό και σε συνεργασία με την ομάδα έχουμε ήδη στεγαστεί!!! Τα γραφεία μας στόλιζαν το κέντρο της ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ακριβώς πάνω απ' το κατάστημα “Φιλιώ”. Κάθε βράδυ συγκέντρωση και συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση. Τα επίσημα μέλη φτάνουν σε λίγες ώρες από την έναρξη των εγγράφων σε 120. Στα εγκαίνια των γραφείων του συνδέσμου γίνετε χαμός! Πέρασε όλο το χωριό! Μας τίμησαν με την παρουσία τους όλοι η τότε διοίκηση της ομάδας με επικεφαλή τον τότε πρόεδρο της κ. Κυριάκο Φεγγαριδη, ο προπονητής κ. Μιχάλης Ηλιάδης και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Με Πρόεδρο τον Σταυρό Οικονόμου τιμής ένεκεν ... Ξέρει αυτός ... Μα ήμασταν όλοι μια οικογένεια! Δεν χρειαζόμασταν τίτλους.

Το νέο πανό είναι έτοιμο "ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ" Σ.Φ.Π. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, δύο μέτρα ύψος και δέκα πέντε μέτρα μήκος. Πρώτη οργανωμένη εκδρομή στο ντέρμπι με το Καλαμπάκι, 70 άτομα στο λεωφορείο (με το Μιχάλη πάντα οδηγό), δεκάδες αυτοκίνητα, πυρσοί, χαρτάκια, το τύμπανο, οι κόρνες μια ατμόσφαιρα φανταστική, πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα. Την δευτέρα οι εφημερίδες της Δράμας φιλοξενούν τα καλύτερα σχόλια με φωτογραφίες. Ακολουθούν αμέτρητες εκδρομές σε όλα τα χωριά της Δράμας, "πάμε στα Κύργια, στο Καλαμπάκι, στην Ανακάλυψη και στο Μοναστηράκι", παντού κάνει την εμφάνιση του ο Μοντεχρήστος, το ποντίκι του Άρκα, που έχει γίνει η μασκώτ μας. Την άνοιξη κάνουν θραύση, τα μπλουζάκια και το νέο πανό με τον Μοντεχρήστο.

Ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών πέφτει, οι λίγοι πιστοί όμως συνεχίζουνε παρά τις δυσκολίες και σε λίγο καιρό ένα ερείπιο, πρώην τσαγκαράδικο, στεγάζει τα όνειρα μας. Ακολουθούν όμως πέτρινα χρόνια, η ομάδα παραπαίει μουντζωμένη απ' τον Θεό, βρισκόμαστε το 1998 στα πηγάδια, όλοι μα όλοι εκεί για μια φορά ακόμη πιστοί στο καθήκον μας, με δύο πουλμανάκια στα σύρματα να εμψυχώσουμε την καψούρα μας! Το ξύλο έπεφτε βροχή, μα τελικά όλα πήγαν καλά και μείναμε στην κατηγορία. Όμως πάντα κάτι, κάποια λεπτομέρεια δεν την αφήνει να κάνει το μεγάλο άλμα. Τα χρόνια περνούν, πολλοί δικοί μας βαρέθηκαν, άλλοι κουράστηκαν και πάρα πολλοί σοβάρεψαν. Ο πυρήνας όμως άντεξε και σε χιόνια και βροχές και σε δύσκολες στιγμές που λέει και το τραγουδάκι... Λιγότεροι μεν αλλά με την ίδια τρέλα.

Μετά από δύο χρόνια ο Δήμος Προσοτσάνης μας γκρεμίζει το CLUB για την δημιουργία ενός κτηρίου στο οποίο τώρα στεγάζετε το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ. Ξανά άστεγοι! Δεν χανόμαστε όμως αυτοί που θέλουν και ξέρουν μένουν, βρισκόμαστε σε καφετέριες, πλατείες και παγκάκια. Τα λεωφορεία έγιναν πολλά αυτοκίνητα, εμείς εκεί μέχρι που ήρθε το έτος 2004 όπου η ομάδα βγαίνει επιτέλους πρωταθλήτρια Α' ερασιτεχνικής. Εκεί να δείτε κόσμο, όλοι ξαφνικά μας θυμήθηκαν, όλοι γίναν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ για γλέντια και για φιέστες... Γεροί να 'μαστε να ανταμώνουμε...

Και να 'μαστε τώρα εδώ να επιπλέουμε στο θαυμαστό κόσμο του INTERNET και τα καλύτερα έρχονται...
Είμαστε ακόμα ΖΩΝΤΑΝΟΙ!

Σύνδεσμος Φιλάθλων
Γυμναστικού Συλλόγου Προσοτσάνης
Φιλίππου, Κεντρική Πλατεία Προσοτσάνης
Προσοτσάνη Δράμας, 662 00
6972 60 91 06
aparadektoi@ergo-stasio.gr
χάρτης & οδηγίες κατεύθυνσης
Διαφήμιση